IQ Industrial / Tehnica si inovare

Asigurarea unor conditii optime de lucru prin filtrarea aerului in cabinele de sudare
11.10.2017


Fumul, vaporii si particulele de praf au impact negativ asupra mediului de lucru, afectand calitatea productiei si gradul de profitabilitate al companiei. Cea mai eficienta metoda de control a fumului rezultat in urma procesului de sudare este extragerea acestuia direct de la sursa.

Acest lucru nu este, insa, posibil in toate cazurile sau se nu se poate realiza intotdeauna in  varianta optima. In situatii de acest gen este recomandata utilizarea turnurilor de purificare a aerului.

Turnul de purificare a aerului mentine concentratia de fond a emisiilor de sudare, la nivelul cel mai scazut posibil. Prin actiuni de simulare computerizata, Nederman a perfectat designul unitatii si a elaborat ghiduri detaliate pentru amplasarea optima a acesteia in spatiile de lucru.

Filtrarea aerului in conditii de maxima siguranta 

Turnul de purificare a aerului este alegerea ideala pentru situatiile in care extragerea la sursa nu este posibila, adica:

in spatiile de lucru unde nu este posibila instalarea conductelor

atunci cand se sudeaza elementele mari, in spatii inguste

in situatiile in care se simte nevoia implementarii unei formule complementare extragerii la sursa

Creat pentru functionare optima

Designul echipamentului face posibila circularea aerului din incapere, permitand trecerea acestuia repetata prin camera de filtrare, acolo unde fumul si particulele de praf sunt captate.

Aerul contaminat este aspirat de la nivelul podelei , filtrat si suflat inapoi in interiorul incaperii, prin partea superioara a echipamentului. Duzele de evacuare rapida ale turnului de purificare a aerului permit acoperirea unor suprafete mari, prin instalarea unui numar suficient de mare de unitati, conform necesitatilor.