IQ Industrial / Tehnica si inovare

Tehnologii de varf – Linie complet automatizata pentru taierea tevilor
19.08.2016


HGG a lansat pe piata cea mai noua tehnologie in domeniul taierii tevilor. TCL 400 este  linia de procesare complet automatizata, cu rezultate excelente atat la nivelul productivitatii, cat si la nivelul preciziei de taiere.

Linia de profilare tevi

Noua tehnologie de la HGG permite incarcarea simultana a unui lot de tevi, fara sa necesite in acest scop utilizarea unui cap de macara sau a unui stivuitor. Descarcarea, pe de alta parte permite sortarea si stocarea tevilor pentru operatiunile logistice ulterioare. Procesul este complet automatizat si usor de operat.

Avantajele tehnologiei:

autonomie si productivitate

incarcarea materiei prime se realizeaza continuu; echipamentul permite preluarea si procesarea mai multor tevi in acelasi timp

procesul de taiere se realizeaza, de asemenea, in mod constant si continuu, datorita automatizarii sistemului de incarcare a echipamentului

acuratetea procesarii datorita sistemului de taiere 3D care implica utilizarea unei mandrine si a unui robot AutoFocus

descarcarea automata a produselor finite: piesele procesate se sorteaza automat si sunt depozitate in casete, facilitand operatiunile logistice ulterioare taierii

atingerea tuturor standardelor privitoare la asigurarea unui mediu de lucru curat: evacuarea fumului, reducerea zgomotului si evitarea luminii orbitoare din cadrul procesului, prin integrarea in echipament a cabinei de taiere, sunt 3 aspecte mult imbunatatite cu noua tehnologie de la HGG

Cum se realizeaza procesarea tevilor cu noua tehnologie HGG

1. Zona tampon tevi

Echipamentul TLC este extrem de productiv. Pe durata functionarii este absolut  necesara incarcarea lui constanta cu tevi pentru a evita functionarea in gol.  

Zona tampon a fost dezvoltata atat pentru manipularea unei singure piese, cat si pentru manipularea de loturi.

Daca se incarca mai multe tevi in acelasi timp atunci acestea trebuie sa fie rasfirate inainte de a incepe procesarea lor.

2. Incarcarea tevilor

Echipamentul selecteaza piesele pe rand, astfel incat bratele suportului de tevi sa le ridice si sa le mute pe linia de profilare. Aceleasi brate asista piesele pe toata durata procesarii.   Tevile sunt prinse automat la capete intr-o mandrina.

3. Banda de alimentare

Tevile sunt impinse prin cabina de taiere, unde un sensor detecteaza capetele piesei si lungimea reala a acesteia este automat determinata. In momentul in care teava intra in cabina de taiere, echipamentul opreste automat impingerea piesei, astfel incat sa se poata defini punctul de initializare a procesului. Bratele suportului se vor retrage si vor face loc pentru profilare.

4. Marcare (optional)

Echipamentul poate fi dotat cu unitate de marcare, pentru a adauga text sau referinte pe piese de procesat, in scopul usurarii actiunilor ulterioare de imbinare sau sudura. 

5. Profilare 3D

Zona de taiere este inchisa in scopul protejarii operatorului de lumina puternica, zgomotul si gazele toxice eliminate in proces. Celula de taiere este o solutie ideala si pentru evitarea accidentelor care ar putea sa apara ca urmare a miscarii pieselor in timpul operatiei de taiere. Pe parcursul profilarii, tevile sunt fixate astfel incat sa nu apara erori de procesare.

Resturile eliminate in cadrul taierii sunt adunate intr-un container special amplasat sub cabina.

Echipamentul este conceput standard pentru taierea cu plasma. Optional se poate alege si varianta de taiere cu oxigaz, daca se doreste procesarea de loturi mari, sau ca solutie de back-up.

6. Banda de plecare 

Banda de iesire sustine si trage piesele procesate din celula de taiere si le transporta catre zona de sortare si stocare.

7. Zonele de sortare si stocare

Echipmentul TCL poate sorta si grupa piesele procesate. In aceeasi masura este capabil sa alinieze tevile taiate, facilitand incarcarea lor ulterioara in scopul stocarii.

Masina TCL poate fi configurata cu combinatia dintre cele doua sau doar cu una dinte facilitatile mentionate.

TCL – o adevarata revolutie tehnologica

procesare completa si automatizata a tevilor cu un singur echipment

se poate utiliza atat pentru profilarea unei singure tevi, cat si pentru manipularea unui lot intreg sau a unor componente finite

organizarea in paralel a actiunilor de logistica permite reducerea timpului de lucru cu 32%

reprezinta noua generatie de echipamente de taiere 3D

e mult mai sigura si mai sanatoasa datorita modului de eliminare a reziduurilor si gazelor in interiorul cabinei de taiere

e controlabila de la distanta de catre un singur operator, prin intermediul tehnologiei Press&Play