IQ Industrial / Viitor industrial

In ce directii este posibila relansarea industriei navale, dupa 2017?
10.05.2016


Desi deteriorarea considerabila a marginii de profit in sectorul naval se simte acut de cativa ani incoace, specialistii preconizeaza in continuare o dezvoltare sanatoasa a sectorului, cu 3% pana la 5% anual, urmand sa se revigoreze, ceva mai semnificativ, dupa 2017 (declara Castrol Marine Trade Barometer)

Cresterile majore vor avea loc, conform sursei, in mod special in regiunea Asia-Pacific, urmata de America Latina si Orientul Mijlociu. Toate zonele consacrate din Europa, cu exceptia Olandei, vor cunoaste o scadere la nivelul sectorului, pana in 2017.

Zona Asia-Pacific va inregistra cea mai mare dezvoltare pana in 2019, in mod special in sectorul navelor de mare capacitate, utilizate in transportul de combustibil si produse, pe scara larga.

Germania si Marea Britanie – furnizori clasici in industrie – vor trebuie sa isi readapteze strategiile, daca vor dori sa concureze cu santierele mari, din regiunea Asia-Pacific, sustine Castrol.

Conform raportului, Hong Kong pare sa fie cea mai de success poveste din domeniu, depasind cresterile inregistrate de Coreea de Sud si China, in topul furnizorilor de componente navale.

Algeria a ajuns, la randul ei, pe locul 10 in topul mentionat, ca urmare a unor investitii masive in capacitatile portuare, in infrastructura - in general - si in dezvoltarea de personal calificat.

Proximitatea cu Europa a ajutat cu siguranta, la randul ei, in acest sens.

Prezenta Braziliei, a Mexicului si Venezuelei in top, indica importanta Americii Latine in viiorul industriei navale, din urmatorii ani.

Desi pare ca sectorul se muta tot mai departe de Europa, activitatile de cercetare-dezvoltare raman concentrate aici, alaturi de constructia de nave tehnice si de croaziera.

 

Sursa: World Maritime News