IQ Industrial / Tehnica si inovare

Sistemele de sablare cu circuit inchis reduc semnificativ costurile operationale
21.03.2017


Tehnologii pentru procesarea pardoselilor

Utilizarea echipamentelor de sablare cu circuit inchis, cu sistem integrat de recuperare a abrazivului, reprezinta o formula foarte eficienta de pregatire a suprafetelor. In ultimii ani, sablarea cu alice a devenit metoda preferata cu ajutorul careia se proceseaza suprafetele dure (de exemplu drumurile si pistele aeroporturilor) imbunatatind astfel rugozitatea acestora.

De asemenea, sablarea este solutia tehnica preferata pentru:

a curata sau pregati suprafetele (din beton, asfalt, piatra, sau otel) inaintea aplicarii acoperirilor de orice tip

a indeparta straturile de acoperire precedente (vopseluri etc.)

a elimina straturi vechi sau depuneri de cauciuc de pe autostrazi sau pistele aeroporturilor.

a indeparta marcajele de pe drumuri publice, piste, pardoseli industriale

a regenera aderenta si a imbunatati siguranta in trafic (drumuri, piste de biciclete, zone pietonale)

a genera efecte optice si estetice.

Toate masinile de sablat Blastrac folosesc un sistem cu circuit inchis pentru recuperarea abrazivului si un desprafuitor care functioneaza impreuna cu un aspirator compatibil. 

Principiul de functionare este urmatorul: o cantitate mare de abraziv metalic este aruncata prin centrifugare cu viteza foarte mare spre suprafata de procesat. Materialul abraziv este recuperat si reintrodus in circuit dupa curatarea prealabila de praf si alti contaminanti. Acestia sunt eliminati cu ajutorul unui separator si colectati intr-un aspirator dedicat Blastrac, ceea ce face ca intregul proces sa se realizeze intr-un mediu de lucru sigur si curat. 

Esential este insa faptul ca sablarea cu recuperare reduce cantitatea de abraziv utilizata pe termen lung, comparativ cu sablarea cu jet deschis. Diferenta poate fi de pana la 75%, ceea ce determina realizarea de economii semnificative la nivelul costurilor operationale.