IQ Industrial / Tehnica si inovare

Tehnologii de ultima ora in domeniul vopsirii industriale
19.08.2016


GRACO a lansat de curand E-Xtreme – prima pompa de vopsire electrica acreditata pentru uzul in zone ATEX. E-Xtreme functioneaza utilizand o sursa de putere electrica, mult mai sigura, mai convenabila si mai usor de accesat, ceea ce rezolva o mare parte din inconvenientele asociate intrebuintarii compresoarelor. Mai mult decat atat, tehnologia electrica reduce eventualele pulsatii si riscul de givrare a motorului, facilitand lucrul cu aparatura de vopsit.

Puterea electrica, atunci cand este conectata corect, ofera siguranta si este extrem de convenabila. Spre deosebire de situatiile in care se foloseste aer comprimat unde poate aparea o functionare incorecta sau cedare temporara a compresorului, in cazul folosirii unei pompe electrice, procesul de productie poate continua fara probleme.

Eliminarea motorului pneumatic atrage dupa sine reducerea riscului de givrare a acestuia. Givrarea apare cel mai adesea in cazul unor conditii de lucru ce implica umiditate mare si se traduce printr-o incetinire a capacitatii motorului si o pierdere a presiunii, cu efecte negative imediate asupra procesului de productie si a rezultatelor finale obtinute. E-Xtreme reprezinta solutia electrica ce poate asigura constanta lucrului in orice santier.

E-Xtreme ofera si un grad sporit de confort prin reducerea nivelului de zgomot implicat in cadrul procesului de lucru. Fata de motoarele pneumatice, tehnologia electrica este de cinci ori mai silentioasa.

Noua pompa de vopsire de la Graco functioneaza la 240V/16A si poate pulveriza majoritatea vopselurilor cu grad ridicat de corp solid. In lipsa unei prize la care sa fie conectata, se poate lua in considerare utilizarea unui generator portabil.

E-Xtreme este prima pompa de vopsire acreditata pentru zone ATEX

Prin comparatie cu alte pompe electrice, E-Xtreme reprezinta o solutie de vopsire care poate fi utilizata in conditii de siguranta in zona ATEX in industria chimica, in vopsitorii, rafinarii si off-shore sau in orice alte zone unde riscul de generare scantei este sporit.

Economii la consumul de energie

Avand functionalitati sporite si un cost redus de achizitie si exploatare, E-Xtreme este cea mai eficienta solutie de vopsire prin comparatie cu pompele pneumatice airless. Prin utilizarea noii tehnologii se salveaza pana la 80% din costurile cu energia consumata, fata de cazul utilizarii pompelor ce opereaza pe baza de aer.

In plus GRACO ofera garantie extinsa la 3 ani pentru transmisie si motorul electric si garantia standard de 1 an pentru componentele electronice.

Aplicatii recomandate:

industria chimica

vopsitorii

naval

confectii si structuri metalice

infrastructura feroviara

rafinarii si off-shore

canalizare