Lemet

In cursul anului 2016, in cadrul unui vast program de retehnologizare, Lemet SA a decis integrarea in cadrul liniei proprii de vopsire, a unui sistem automat de proportionare si dozare vopseluri de la GRACO. Sistemul ales a fost Graco Promix 2KS automat, pentru 7 culori si 4 catalizatori, conectat printr-o interfata proprietara Minex la un robot Cefla, cu 10 pistoale de vopsit automate Graco G40 AirAssisted.  

Solutia de dozare secventiala adoptata ofera acuratetea pastrarii ratiei indiferent de debitul solicitat de pistoale, iar camera de mixare optimizata - impreuna cu procesoarele rapide si valvele de dozare - genereaza performanta precisa si material mixat intotdeauna la cea mai inalta calitate. Utilizarea valvelor de descarcare a permis actionarea simultana a secventelor de spalare si incarcare culoare, reducand semnificativ timpul de schimbare de culoare si un mai bun management al deseurilor de vopsea.  

Interconectarea intre unitatea de dozare-mixare si robotul de aplicare a fost realizata cu ajutorul unei interfete create de specialistii Minex, ce ofera pe de o parte o operare usoara si intuitiva, asigurand, in acelasi timp derularea automata a tuturor proceselor.