VARD Tulcea - achizitie noua de instalatii neutralizare solventi

Pentru a se conforma cu cerintele de mediu privind reducerea emisiilor de solventi in procesul de vopsire pasivare, santierul naval Vard Tulcea a decis implementarea unui proiect ce implica instalarea unor statii de neutralizare COV-uri. Acestea folosesc un sistem catalitic de oxidare, cu capacitate de automentinere a temperaturii de lucru. 

Instalatia montata depaseste cu mult cerintele contractuale care impuneau un maxim de 50 mg/m3solvent in aerul exhaustat. In fapt se ating si se mentin in mod constant emisii cu valori de sub 10 mg/m3solvent in aerul exhaustat. 

Pe langa rezolvarea problemei tehnice descrise anterior, santierul a beneficiat si de o reducere a eforturilor administrative in relatia cu autoritatile de mediu. Acest lucru a fost posibil prin automatizarea procesului de masurare la cos a emisiilor, cu ajutorul analizatorului de gaze - parte a echipamentului livrat. Analizatorul permite atat monitorizarea emisiilor, cat si optimizarea ciclurilor de functionare a intregii instalatii.