Testimoniale

Ce spun clientii si partenerii despre MINEX Romania?


Situat in zona Marii Negre, Santierul Naval Constanta se numara printre cele mai mari santiere de constructii si reparatii din Europa. Obiectivul nostru este implementarea si mentinerea abordarii orientate catre calitate si productivitate in vederea satisfactiei clientilor. Ca presedinte al Santierului Naval Constanta imi face placere sa discut despre parteneriatul cu Minex Romania, parteneriat ce dateaza din anul 2000.

In perioada 2003-2005 am dezvoltat alaturi de echipa Minex, un program de investitii inceput dupa privatizarea santierului, care a constat in dotarea cu utilaje si instalatii moderne a sectorului de sablare si vopsire.

In 2003 s-a realizat modernizarea liniei automate de sablare-vopsire pentru table si profile, cu rezultate directe in cresterea productivitatii, a calitatii protectiei anticorozive a produselor si scaderea costurilor operationale. In anul urmator, am construit doua hale de sablare-vopsire, dotate complet de Minex Romania, cu echipamentele necesare. Minex dispune de know-how-ul si de personalul necesare ducerii la indeplinire a oricarui tip de program in acest domeniu, indiferent de marimea si complexitatea acestuia, fiind de asemenea si principalul furnizor de accesorii si consumabile pentru echipamentele si sistemele livrate.

Ii recomand pe cei de la Minex Romania tuturor firmelor care isi doresc un partener de incredere, pentru modul in care au stiut sa participe activ la alegerea solutiei optime, pentru profesionalismul, organizarea si eficienta de care au dat dovada in dezvoltarea lucrarilor.

Ing. Radu Rusen
Director General

Santierul Naval Constanta
"

Daewoo Mangalia Heavy Industries este unul dintre cele mai competitive santiere navale privind constructia, conversia si reparatia de nave din Europa. Inca de la infiintarea sa, Daewoo Mangalia Heavy Industries a cunoscut o dezvoltare semnificativa, principala sa prioritate fiind aceea de a asigura cele mai bune servicii clientilor sai.

Colaborarea noastra cu Minex a inceput in anul 1997. Dupa atatia ani de lucru impreuna putem afirma ca Minex Romania s-a dovedit a fi un partener de incredere, atat prin calitatea solutiilor integrate furnizate, cat si prin corecta intelegere a industriei. Furnizorul nostru a avut intotdeauna o atitudine onesta si proactiva in construirea relatiei de afaceri.

Programele dezvoltate de Minex Romania au constat in proiectarea, montajul si punerea in functiune a doua hale de sablare, dotate complet cu accesoriile si echipamentele necesare. A urmat apoi, in anul 2007, construirea a patru hale de sablare si vopsire complet echipate, acesta fiind cel mai mare proiect de categoria sa, realizat in Romania si unul dintre cele mai mari din Europa. In anul 2008, implementand solutiile propuse de Minex Romania am modernizat doua hale de sablare-vopsire mai vechi, existente in santier, asigurand operarea vechilor locatii cu dotari noi, in conditiile respectarii normelor de protectie a mediului. Minex Romania este principalul nostru furnizor de accesorii si consumabile necesare echipamentelor din dotare.

Consideram colaborarea cu Minex Romania ca fiind un castig pentru firma noastra si suntem convinsi ca, prin continuarea ei, vom asigura clientilor nostri cele mai bune servicii.

Vasile Iorga
Presedinte

Daewoo Mangalia Heavy Industries
"

Asociatia Navala a Constructorilor de Nave din Romania (ANCONAV) reuneste peste 30 de santiere navale, producatori de echipamente si subansamble pentru nave, unitati de cercetare si clasificare. ANCONAV este o organizatie profesionala si necomerciala, care isi propune sa faciliteze contactele dintre societatile comerciale si specialistii din domeniul constructiilor navale si conexe acestora.

In calitate de presedinte ANCONAV am ocazia sa ma intalnesc si sa discut foarte des cu reprezentantii constructorilor de nave din Romania. Si cum in domeniul naval, Minex are o lista impresionanta de referinte (Santierul Naval Constanta, Daewoo Mangalia Heavy Industries, STX RO Offshore Tulcea, Damen Galati, Severnav, Santierul Naval Orsova si STX RO Offshore Braila), putem spune ca intr-adevar ei sunt liderii nationali in domeniul tehnologiilor pentru tratamente de suprafata. Minex Romania merita aceasta apreciere, care vine dupa ani indelungati de colaborare, ani in care firma a oferit si implementat solutii proiectate si adaptate specificului fiecarui santier in parte, tratand cu seriozitate si profesionalism problemele specifice sectorului naval.

Ca toti marii jucatori de pe piata romaneasca si santierele navale au nevoie de un partener de incredere, pe care sa poata conta in orice situatie, care sa ofere solutii practice si eficiente si nu in ultimul rand, care sa fie obiectiv. Intr-o lume din ce in ce mai interconectata si mai impersonala, rolul unui astfel de pateneriat de incredere devine critic.

Minex Romania a dovedit ca are competenta necesara integrarii de solutii pentru sablare si vopsire in domeniul naval, reusind sa eficientizeze procesele de productie, minimizand, in acelasi timp,costurile de mediu si crescand automat calitatea produselor realizate.

Intr-un cuvant, imi face placere sa recomand Minex Romania ca partener si consultant de exceptie pentru specialistii din domeniul constructiilor navale si din domeniile conexe.

Gelu Stan
Director General

ANCONAV (Asociatia Nationala a Constructorilor de Nave din Romania)
"

Ne face o deosebita placere sa recomandam firma Minex Romania ca pe un foarte bun colaborator pentru lucrari in domeniul sablarii. Operativitatea, calitatea serviciilor prestate, precum si sprijinul acordat in alegerea celor mai bune solutii la solicitarile noastre ne-au determinat sa continuam buna colaborare cu Minex Romania.

Alfred Balasz
Director General

Eurometal
"

STX RO Offshore Tulcea face parte din grupul international STX Europe, grup ce isi propune sa fie lider in domeniul constructiei navelor de croaziera si navelor tehnice. STX Europe vizeaza sa devina un jucator international de top in domeniile sale de referinta: transport naval, constructie de nave si echipamente conexe.

In 1999 am inceput colaborarea cu Minex Romania. Impreuna am reusit sa dezvoltam sectorul operatiilor de pregatire a suprafetei din cadrul santierului. De atunci pot sa spun ca am fost martorul evolutiei acestei companii, de la simplu colaborator, la un partener de incredere. Mai pot sa spun si ca provocarile ridicate de catre compania noastra si solutionate de Minex nu au fost nici putine si nici usoare. 
Am inceput cu modernizarea liniei de sablare-pasivare, iar datorita solutiei oferite de Minex am reusit sa crestem productivitatea si sa reducem timpii de mentenanta.

Deoarece presiunea respectarii termenelor de livrare foarte stricte devenise mare, s-a impus si o investitie in noi facilitati de sablare si vopsire. Astfel, s-a inceput construirea a doua hale in care sa se poata efectua, in parametrii optimi, operatiile de pregatire a suprafetei. Cele doua hale pentru sablare-vopsire pot fi actionate de operatori multipli si sunt echipate cu instalatii de sablare, desprafuire, dezumidificatoare, unitati de vacuum si sisteme de recuperare abraziv. Conceptul ONE STOP SHOP propus de Minex Romania reduce costurile cu logistica, ceea ce inseamna ca operatia de pregatire a suprafetei se poate realiza intr-un singur loc. In timp ce se sableaza o sectiune de nava intr-o hala, cealalta hala poate fi ocupata cu vopsirea si uscarea unei alte sectiuni. Astfel, desfasurarea operatiilor asigura constructorului continuitatea procesului pe tot timpul anului, crescandu-i, in acelasi timp, capacitatea de productie.

Consultanta oferita de Minex Romania in alegerea celor mai potrivite solutii tehnice de sablare-vopsire a fost cea care ne-a convins ca am gasit partenerul alaturi de care putem construi o relatie onesta, de incredere si de lunga durata. Serviciile ne-au fost oferite intr-o maniera profesionala, cu respectarea termenelor de livrare.

Ne face o deosebita placere sa recomandam Minex Romania ca pe un partener de incredere si un veritabil profesionist in domeniul pregatirii suprafetelor.

Tudorel Topa
Director General

STX RO Offshore Tulcea
"

Ne exprimam aprecierea fata de colaborarea companiei noastre cu Minex Romania.

Am ales sa lucram de o lunga perioada de timp, ca si furnizor, datorita disponibilitatii, flexibilitatii, calitatii deosebite a serviciilor prestate. Totodata, echipa Minex Romania, prin profesionalismul angajatilor sai, a oferit intotdeauna intreg sprijinul in alegerea celor mai bune solutii pentru solicitarile noastre.

Toate obligatiile Minex Romania cuprinse in contractele semnate au fost respectate. Colaborarea cu specialistii firmei a fost foarte buna, lucrarile fiind executate cu professionalism la un inalt standard caliativ.

In concluzie, recomand firma Minex Romania pentru lucrari in domeniul sablarii si vopsirii.

Dr. Ing. Alexandru Taus
Director General

FLENCO Fluid System
"